1 augustus 2024

KBO DeurneCentrum viert feest

70 jaar KBO Deurne-Centrum (1954 – 2024)
Tijd voor een feestje!
Zoals al eerder vermeld gaat dit plaatsvinden in de week van maandag 30 september t/m zondag 6 oktober.
Daarbij gaat het vooral om activiteiten in de middag en namiddag

Programma: 

MAANDAG 30 september
Een feestelijke receptie in de tent aan het Pastoor Roespark.
Tijd: 19.00 uur tot 21.00 uur.
Muzikaal ondersteund door het Vrije Tijds Orkest VTO Deurne.

DINSDAG 01 oktober.
Een infomarkt “Gezond ouder worden”. Van 13.00 uur tot 17.00 uur
Voor leden, hun familie en ook niet leden, van harte welkom.
Allerlei regeltjes komen op ons pad. We moeten al zoveel en we krijgen op papier zoveel informatie dat we soms door de bomen het bos niet meer kunnen zien.
Ons doel is om op een ontspannen, gezellige manier informatie op te doen die samenhangt met het ouder worden.  Geen zin meer in koken? Waar kunnen we terecht voor hulpmiddelen, wie staat ons bij als we meer zorg nodig hebben, hoe veilig is het wonen voor ouderen, valpreventie, bewegen. Mijn rollator / scootmobiel is stuk, waar kan ik terecht voor een praatje, een dagtochtje met de Zonnebloem, Hoe staat het met mijn huis, kan ik daar wat aan laten passen zodat ik in mijn eigen huis kan blijven wonen, en als ik dan uit huis moet om welke reden dan ook, waar kan ik dan terecht?  Hoe is mijn nalatenschap geregeld, is dat optimaal of moet ik daar nog wat mee. En dan het onvermijdelijke, wat kan er allemaal als ik kom te overlijden. Kortom deze vragen en nog meer zullen beantwoord kunnen worden tijdens deze infomarkt. Voelt u zich van harte uitgenodigd daarvoor.

Presentaties van:
Notariskantoor Jagtenberg
Uitleenpunt hulpmiddelen Medipoint
Thuiszorgwinkel
Beijers groente en fruit
Zorgboog wondzorg/wijkzorg
Lev-groep met “Mijn huis past”
Fysiotherapie  Retera
Fysiotherapie praktijk Fysiomix
Savantzorg
Pesoonsgerichte zorg Samen Thuis
Politie/wijkagenten
de Zonnebloem
de Heemkundekring
Natuurbegraafplaats Hoeve Ruth

 

WOENSDAG 02 oktober.
Historische tocht van 13.00 uur tot 18.00 uur.
Nog nooit vertoond in Deurne.  Met twee treintjes af en aan, vanaf onze locatie in het pastoor Roespark.
‘De Goede Moordenaar’ uit Gemert en de Peelexpress uit Heusden zullen u gratis vervoeren door ons mooie peeldorp. De Heemkundekring heeft een historische tocht uitgezet met oude foto’s. Het zal dikwijls een ‘AHA, OJA’ momentje opleveren. Gebouwen die weg zijn, mensen die hier vroeger woonden, kortom historisch. De VVV zal gidsen beschikbaar stellen die u van alle informatie kunnen voorzien.
De treintjes vertrekken iedere 75 minuten. Tot de vertrektijd zal (oud) burgemeester Daandels u op een gezellige manier onderhouden. Met een doorlopende presentatie op grootbeeld met veel oude foto’s van en in ons dorp. Ook na de treintocht is de tent open voor een kopje koffie of wat anders lekkers. Dit moet u meemaken.

Op woensdag 02-10 is er ook een fotohoekje waar bezoekers op de foto kunnen zoals de toeristen in Volendam. Fotoclub Optika zal dit verzorgen. Een hippe foto in oude sferen. Heel mooi om met de familie samen op de foto te gaan, in een outfit van toen.
Tijdens onze feestweek zal Optika steeds foto’s maken voor ons en ons nageslacht.


DONDERDAGMIDDAG 03 oktober

Een Spelletjesmiddag van 13.00 uur tot 17.00 uur
Wilt u er graag eens tussenuit, anders dan anders? Daarvoor hebben we een oergezellige spelletjesmiddag opgezet. Echt helemaal GRATIS maar niet voor niks.
Kom in onze tent en speel mee met oud Hollandse spellekes zoals, kaarten, sjoelen, poppetjeskegel, , RummiKub, schietsjoelen, rondbiljarten, kleurendobbelspel, pijltjes draaien en het befaamde Cornhole spel. Euh, oud Hollands? Cornhole spel?  Een beetje uitleg is wel op zijn plaats: Cornhole is een spel dat met kleine zakjes maïs (corn) gespeeld wordt. Dat zakje mikt u in een gat op een bord. Kei leuk, maar het valt nog best tegen. Op deze dag organiseren we de eerste echte Deurnese Kampioenschappen.
En als klap op de vuurpijl:
GRATIS deelname aan HET Rad van fortuin met veel prijzen. Het kost u niks.


VRIJDAGMIDDAG 04 oktober

Een symposium, met als titel: ZorgSamenBuurt, van 14.30 uur tot 16.30 uur.
Hoe ontwikkelen we ook in het hart van Deurne, een inclusieve, zorgzame samenleving?
Hoe komen we hier tot een leefomgeving die bijdraagt aan de gezondheid en het welzijn van haar bewoners, waar ieder er toe doet?

Met die richtlijnen zijn drie organisaties, te weten:
De KBO kring Deurne, de Ledenorganisatie ZorgboogExtra en de Ledenraad Rabobank Peelland Zuid, een burgerinitiatief gestart met als doel; in het centrum van Deurne een duurzame woonzorgomgeving te ontwikkelen.
In dit symposium wordt uitleg gegeven over de achtergrondgedachten van dit burgerinitiatief, een toelichting op de actuele stand van zaken en gaan we samen met de inleiders in gesprek over de mogelijke en wenselijke voortgang.
Met Jos van den Berkmortel, voorzitter van de initiatiefgroep,
Hilke Huysinga, sociaal planoloog en als zodanig betrokken bij het project,
Henk Garretsen, hoogleraar gezondheidszorgbeleid aan de Universiteit van Tilburg
en Leo Bisschops, voorzitter van Senioren Brabant-Zeeland.

Het symposium is vrij toegankelijk.  Ieder is van harte welkom


ZATERDAG 05 oktober
Een Eet- en genietdag.
Een gezellig en lekker dinertje van 16.30 uur tot 18.30 uur
Voor leden € 10,00 per persoon. Voor begeleidin, indien geen lid, een bedrag van € 20,00 pp.
Aanmelden moet via een betaling op RABO rekening NL64 RABO 0129040428 t.n.v. KBO-Deurnecentrum onder vermelding van Eet- en Genietdag.
Leden van KBO Deurne-centrum hebben hier voorrang. Daarnaast kunnen mensen aanschuiven die zich hebben aangemeld. Vol=Vol.
Na het diner is het vrij toegankelijk voor iedereen om mee te genieten van een optreden van ROCKcoverband Whatsupp. Zij spelen muziek van The Eagles, Herman Brood etc. weet u nog, daar waren we toen fan van. In een unieke ambiance genieten van toen.
Gratis toegankelijk voor iedereen die wil. Kom en geniet.


ZONDAG 06 OKTOBER 2024
.
Een feestelijke brunch. Van 11.00 uur tot 12.30 uur.
Voor leden € 7,50 per persoon. Voor begeleiding, indien geen lid, een bedrag van € 15,00 pp. Ook hier geldt: aanmelden moet via de betaling op RABO rekening NL64 RABO 0129040428  t.n.v. KBO-Deurnecentrum onder vermelding van Brunch.
Leden van KBO Deurne-centrum hebben hier ook voorrang. Daarnaast kunnen mensen aanschuiven die zich hebben aangemeld. Vol=Vol.
Accordeonist Petro Bouwmans zal zorgen voor gezellige achtergrondmuziek.
Meteen daaraan aansluitend is er gratis voor iedereen een demonstratie Linedancen door de KBO Linedance groep uit Liessel en Neerkant. Met de beentjes van de vloer.
En daaromheen een leuke bijzondere markt met oude ambachten, met een knipoog naar het heden. Laat u verrassen wat er allemaal mogelijk is in ons dorp. De markt duurt tot 16.00 uur.

Als afsluiting van feestjaar 2024 is er op dinsdag 5 november een eucharis­tie­viering met Mgr. De Korte in de kerk aan de Markt.